Quina es la dieta ideal?

Els nostres clients entenen molt be la nutricio i saben com fer les decisions correctes quan toca comprar el millor menjar per la seva salut i cos.

El nostre menjar es el mes ecologic i mes intelligent quan es considera la sostenibilitat de la nostre cultura de menjar.

Igualmente tenim molts clients que no saben exactament quina es la millor dieta per escollir per el seu estil de vida.

I la veritat es que ultimament existeixent moltes dietas que shan fet populars entra la gent a tot el mon. Per exemple, la dieta vegana!

La dieta vegana es una dieta on no es menjant productes animals – aixo vol dir que no es pot menjar carn, llet (d’animal), ous, ni formatge. Cualsevol producte que tingui alguna relacio amb un animal no es menja!

Aquesta dieta es una dieta molt futuristica i esperem que mes gent la comensi a probar ja que el consum de molts productes animals no nomes es dolent pels nostres cossos si no tambe pel medi ambient!

Tambe existeix la dieta ketogenica, i hi han bastants famosos com el senyor david goggins. Es famos per la seva “david goggins diet” on la seva dieta es basada amb productes ketogenics. Aixo vol dir que no menja sucres ni aritficials ni naturals. La seva dieta es basa basicament en proteina i vegetals. Hi han teories que diuen que el consum de carbohidrats no ens ajuda, i que els cremem de una manera ineficient.

La gent que segeix la dieta del david goggins, o una dieta ketogenica decideix menjar grasas naturals i cremar grasas i posarse en un estat de ketosis on el cos crema la grasa que tenim el cos i no els sucres. Diuen que es una forma molt mes eficient de cremar calorias i que la gent perd molt de pes.

Apart daixo tambe existeixen obviament la dieta mediterranea que es molt saludable!

Vosaltres quina dieta segiu i perque? Deixeu un comentari! Fins la proxima.

Menjar casola

El menjar casolà és el menjar típic de Catalunya. Sota aquest concepte entenem el menjar de cada dia, el que els nostres avis menjàven els caps de setmana quan no es podien permetre anar a restaurants. Doncs bé, d’aquest conjunt de plats tradicionals del nostre país hem evolucionat cap a una oferta gastronòmica més completa, diversa i elaborada, però no per això el menjar de sempre era més pobre i l’estem perdent.

La prova principal que demostra que no estem perdent el menjar casolà és l’aparició de restaurants locals que recuperen antigues receptes d’avis i àvies. Cada dia més, les comarques de Catalunya s’omplen de propostes gastronòmiques que uneixen innovació i tradició per oferir menjar atractiu a preus assequibles

El que aquesta aposta gastronòmica mostra és que la clau per fer bon menjar a preus raonables és remuntar-se a aquells aliments barats que tothom té a casa. Des de llenties, cereals de diferent tipus, ous, avui tenim al nostre abast productes de proximitat a baixos costos, però que probablement no valorem prou. El menjar casolà busca recuperar aquests productes i maximitzar el seu potencial.

Entre totes les comarques de Catalunya, cada regió té els seus productes locals i –per tant- un menjar casolà diferenciat que fa dels seus restaurants llocs únics. Si anem al Montsià, per exemple, la seva gran especialitat és la cuina marinera basada en arròs i marisc. Contràriament, al Pirineu la cuina casolana és una cuina de muntanya amb productes típics locals com les patates o la cansalada. En aquest sentit, a la Cerdanya trobarem l’especialitat del trinxat amb rosta, al Ripollès; el be Ripollès, i al Pallars Sobirà; la carn de bèstia viva.

Tanmateix, no només a comarques podem trobar bon menjar casolà dins les especialitats dels seus productes locals. També a l’Àrea metropolitana de Barcelona hi ha desenes de restaurants casolans, petites tabernes on hi habituaven els obrers de la indústria al segle XX i on avui es serveixen plats típics a molt bon preu.

Menjar ecologic – com ho estem fent?

El menjar ecològic és cada dia més d’interès entre tots tipus de públic, essent especialment consumidors els joves però també persones de totes les edats. Davant d’aquest creixent interès en aquest mercat, ens preguntem, què és exactament el menjar ecològic? Quins són els seus avantatges? Com podem obtenir-lo?

Entenem com a menjar ecològic tots aquells plats que tenen el seu origen en aliments certificats com a aliments ecològics. Aquests aliments, ja siguin d’origen animal o vegetal, han estat produïts en les condicions més respectuoses amb el medi possibles. O sigui, no han sofert tractaments químics de pesticides, fertilitzants, additius ni conservants, entre d’altres.

Existeixen múltiples certificacions que determinen si un aliment és ecològic i, en conseqüència, si el menjar servit en un restaurant també ho és. Aquestes certificacions poden ser locals o internacionals, tot i que la més reconeguda a Catalunya és la certificació europea que podem identificar a qualsevol producte ecològic amb el símbol d’una fulla amb fons verd creada a partir de 12 estrelles.

Els avantatges principals del menjar ecològic són el seu impacte positiu en la sostenibilitat de l’entorn i els beneficis demostrats que tenen per a la salut. Per una banda, està demostrat que la producció ecològica contribueix al benestar de la fauna i la flora d’un ecosistema i té un component de producció de proximitat molt important. Per l’altra, també cal assenyalar els nombrosos beneficis per a la salut dels seus consumidors, proporcionant una alimentació equilibrada sense incloure antibiòtics ni transgènics

Finalment, cal també destacar que obtenir menjar ecològic de proximitat, qualitat i a bon preu no és sempre un repte fàcil. Per obtenir aliments ecològics sovint caldrà desplaçar-se a centres de venta especialitzats o directament als seus productors. Per als restaurants, els aliments ecològics han esdevingut una part clau de la seva oferta gastronòmica i necessiten d’una comunicació fluïda i de confiança amb els seus productors.